Het rapport dat de vleessector en de voedselautoriteit door de mangel haalt, doet geen alarmbellen
rinkelen bij betrokken bedrijven. "Nederlands vlees behoort tot het meest veilige van de wereld."
Dat schrijft de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) in een reactie. Volgens de vleessector is de weg van 'kwaliteitsverbetering' al ingeslagen.
De organisatie schrijft:
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) signaleert in haar vandaag gepubliceerde rapport enkele belangrijke knelpunten in de vleesketen en het toezicht daarop door de NVWA.
De Nederlandse vleessector produceert veilig vlees van hoge kwaliteit. De bedrijfstak zet zich dagelijks in om afnemers en consumenten hiervoor maximale garanties te bieden.
Het OvV-rapport is voor de vleessector -in eerste reactie- aanleiding om waar mogelijk te versnellen op de ingeslagen weg van verdere kwaliteitsverbetering. Voor bedrijven die hierin niet mee kunnen of willen is geen plek meer in de voedingsmiddelenketen.
Het produceren van betrouwbare en veilige voeding staat bij de bedrijven in de Nederlandse vleessector centraal. De recente incidenten zijn onacceptabel en worden uiterst serieus genomen, maar zijn geen maatstaf voor de hele sector. Nederlands vlees behoort tot het meest veilige van de wereld. Mede daardoor is Nederland een van de toonaangevende producenten en exporteurs van vlees.
Consument zelf schuldig aan voedsel verontreiniging
Verder schrijft de vleessector op vlees.nl
Er zitten grenzen aan het testen op voedselveiligheid. Meer testen of nog betere methodes maken voeding niet nog veiliger dan het al is. Bovendien zijn het in veel gevallen menselijke factoren (lees: bij de consument in de keuken) die voedselverontreinigingen veroorzaken.
Rapport laat geen spaan heel van de vleessector
Het rapport van de onderzoeksraad laat een heel ander beeld zien dan dat de vleessector doet voorkomen.En daarmee heeft de vleessector eigenlijk geen boodschap aan het rapport en heeft dus lak aan de consument
In Nederland worden volgens het onderzoek jaarlijks meer dan 200.000 mensen ziek van het eten van vlees.Ook overlijden er jaarlijks 32 mensen door het eten van vlees.
Lees hier het rapport van de onderzoeksraad. Na het lezen van dit rapport vergaat je de eetlust bij het zien van vlees!


